Minden rendelést INGYEN szállítunk házhoz!

ÚJDONSÁG

Axion 2 XQ35 és az Axion 2 LRF XQ35

A Yukon Advanced Optics Worldwide örömmel jelenti be az új Axion 2 XQ35 és az Axion 2 LRF XQ35  érkezését. Az előző Axion hőkamera sorozattal összehasonlítva, az Axion 2 XQ szériának a főbb jellemzője a fejlettebb képminőség és a megnövelt akkumulátor élettartam, emellett megőrizte az elődjénél már jól ismert és bevált távolságmérőt és a prémium európai stílusvilágot is, és mindezt a lehető legjobb áron.

A 2. generációs Axionokat a Pulsar egy újabb mérföldkőnek szánja a hőkamera piacon. A továbbfejlesztett algoritmusoknak köszönhetően még kiválóbb lett a képminőség és az üzemidő is szignifikánsan nagyobb lett. A beépített lézeres távolságmérő mondhatni sas szemekkel ruházza fel a vadászt, és ez egy alapvető képesség, hogy jó döntést tudjon hozni. Ami igazán ellenállóvá teszi a távcsövet, az a magnézium ötvözetből készült ház, szóval minden szempontból megbízható társnak bizonyul a vadászat során.

Európai minőség

Az új Axion egy rendkívül érzékeny, 384×288-as felbontású, 17 mikronos pixel méretű, francia gyártmányú Lynred-szenzorral rendelkezik, amivel szintén egyedülálló a kategóriájában. A hőérzékelő az a tényező, ami biztosítja a részletes felismerést még a legzordabb időjárási viszonyok között is, amikor a hő kontraszt nagyon alacsony. A legapróbb különbségek is tisztán látszódni fognak esőben, ködben vagy akár magas páratartalom esetén is.

Mivel ezeket a készülékeket extrém körülményekhez találták ki, ezért ha egy hosszú, szélsőséges vadászatra készülsz a természetbe akkor mindenképpen vidd magaddal az Axionodat. A magnézium ötvözet borítás könnyű, de ellenálló. Kiválóan védi a hőkamera belső részeit is az ütésektől, a beázástól, a hidegtől és melegtől egyaránt. Ráadásul a fém borítás úgy lett kialakítva, hogy hatékonyan szétoszlassa a hőt az elektronikai részektől ezzel meghosszabbítva az üzemidőt.

Kiváló, szembarát kép

Nekünk, lelkes természetjáró embereknek fontos a minél jobb képminőség és a felismerési hatékonyság, ehhez nagyban hozzájárul a 2. generációs Axionok germánium lencséje (F35/1.0) is. Az optikai elemek nagy precizitású gyártásának köszönhető a rendkívül tiszta és részletgazdag kép, ami jellemző az XQ sorozat 2. generációjára is.

A nagy hőérzékenységű Lynred érzékelővel együttesen az objektív lencse kivételes felismerési élményt nyújt a használójának. A szabvány 1,8 méteres tárgy akár 1300 méterről is felismerhető teljes sötétségben.

Az új Axionokhoz egy gazdagabb színvilággal rendelkező, kontrasztos AMOLED kijelző tartozik, amely meglepően éles és tiszta képet mutat.

Fejlettebb algoritmussal a jobb képélményért

Az új képfeldolgozó algoritmus segítségével a kontraszt és a fényerő tovább finomodott. A három megfigyelési mód nagy segítséget nyújt a detektálásban illetve a célpont minél korábbi felismerésében különböző időjárási és hőmérsékleti körülmények között.

Sőt mi több, az Axion 2 XQ hőkameráknak jellegzetesen széles a látómezejük, 18.2 m 100 méteres távolságban vagy szögben megadva 10.7°. Ezek a továbbfejlesztett funkciók kiválóak a széles területek pásztázásában vagy a távolban mozgó vad megfigyelésére.

Ha a helyzet úgy hozza, akkor tudja használni a kép a képben funkciót is. Ekkor egy ablak ugrik fel a kijelző felső részén megmutatva a megfigyelt kép centrumát többszörös nagyításon.

Az LRF-segít az igazán fontos döntések meghozatalában

A 2. generációs Axion sorozatban az LRF egy beépített precíziós, lézeres távolságmérőt jelöl, amelynek a segítségével tudjuk leginkább megismerni a célpont távolságát. Az LRF képes távolságmérésre 1000 méteres távolságon belül ±1 méteres pontossággal. A pontos távolságismeret függvényében képes leszel mérlegelni és meghozni a megfelelő döntést vadászatod során.

Kép és videórögzítés

A 2. generációs Axionokat beépített videófelvevővel láttuk el. A belső memória képes tárolni több órás videó anyagokat és képek ezreit is. A kereső megvásárlásával hozzájuthat 16 GB ingyenes felhőtárhelyhez is.

A továbbfejlesztett Wi-Fi kapcsolat által könnyedén kapcsolódni tud a készülékéhez okostelefonjával (iOS, Android) a Stream Vision 2 mobilapplikáció segítségével. A lehetőségek tárházát nyitja meg a felhasználó számára beleértve: a vezeték nélküli készülékek szoftverfrissítését, pillanatnyi képátvitelt a hőkameráról az okostelefonra, közösségi médiafelületek használatát, távirányítást illetve elérhetővé válnak az új frissítések is a Pulsartól.

Hely-és időtakarékos

Az új Axion könnyű, súlya csupán csak 300 gramm emellett rendkívül helytakarékos, mivel elfér egy zsebben is. Könnyű, kezes és mindkét kézzel kényelmesen lehet használni-a balkezes vadászoknak is kedvezve.

Nem csupán helytakarékos, de jelentősen rövid bekapcsolási idővel is rendelkezik: a gyorsbekapcsolású objektív (F35/1.0) miatt a készülék 5 másodpercen belül teljesen üzemkész. A képernyőkímélő üzemmód segít megőrizni az akkumulátor töltöttségét-ki/be tudod kapcsolni egy pillanat alatt amikor szükséged van rá.

Valójában megdupláztuk az új Axionok üzemidejét is! A nagykapacitású, újratölthető APS5 akkumulátor akár 11 óra üzemidőt is képes biztosítani egy töltéssel. Az akkumulátor másodpercek alatt távolítható el a foglalatból és cserélhető ki egy másikkal.

A funkciók teljes listája

  • Továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmus
  • Csúcsminőségű, strapabíró magnézium ötvözet borítás
  • Megnövelt akkumulátor üzemidő. Akár 11 óráig is képes működni egy töltéssel
  • Nagy érzékenységű (384×288 pixel, 17 µm), európai gyártmányú, Lynred szenzor
  • Gyors felállású objektív F35/0.1
  • Továbbfejlesztett Wi-Fi csatlakozás (2.4/5 GHZ frekvencia)
  • Beépített nagy hatótávú, lézeres távolságmérő (1 km)
  • Jobb áron jobb minőséget
  • 1300 m felismerési távolság
  • 10° feletti látószög
  • Könnyű és egy zsebben is elfér
  • Állítható nagyítás (2x-8x)
  • Beépített kép-és videó felvevő
  • Ingyenes 16 GB felhőtárhely
  • Kontrasztos AMOLED kijelző
  • Széles színpaletta (8 féle szín)
  • Távolról is működtethető és frissíthető az okoseszközök által a Stream Vision 2 applikáción keresztül
  • IPX7 szabvány-teljesen vízálló

Az Axion 2 XQ35 és az Axion 2 LRF XQ35 2022 márciusától lesz elérhető

Mr. Pulsar

Mr. Pulsar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük